top of page
  • Foto van schrijverIris Van Seben

Dromen, durven en laten we het dan ook maar gewoon doen.

Een paar jaar geleden vielen we massaal voor het boek ' Dromen, Durven, Doen' van Ben Tiggelaar (en nog 13849 andere zelfhulpboeken). Het boek die ons helpt een stapje dichterbij je dromen te brengen, leren van onszelf te houden en nog beter, deze droom werkelijkheid te laten worden.


Ja, toegegeven is, ik kocht de zelfhulp boeken ook in de hoop dat ik na het lezen van het boek een beter mens zou zijn en mijn angsten en onzekerheden als sneeuw voor de zon zouden verdwijnen. Feitelijk las ik circa 4 bladzijde van het boek en ging het boek op weg naar mijn geluk en glansrijke carrière , linea recta naar de onderste plank van de boekenkast. Ik las ze als het grijpen naar een zak chips, een reep Tony Chocoloney of hm.com. Het dempen van een een kortstondige leegte. Heel kortstondig.

Ik kocht de boeken uiteraard niet voor niks, nee. Het had een doel, ja. Ik wilde, hoe dan ook in de wondere wereld als freelancer treden en dit zelfhulp boek ging mij hierbij helpen om mijn droom te leven. Ik heb echt mijn best gedaan met die boeken, maar na het lezen nog steeds geen steek dichter bij mijn droom. Na enige tijd kon ik concluderen dat deze boeken eigenlijk meer placebo's zijn dan een werkelijke oplossing. Meer zoiets als een reisgids ' je dagdroomt er bij weg en plukt er iets uit wat je aanspreekt' .

Weet je wat mij wel aansprak? De titel van het boek. Door op mijn bank te zitten, zelfhulpboeken te lezen, dromen en af en toe een andere houding aannemen om doorlig plekken te voorkomen, gaat er natuurlijk niks gebeuren. Nee, ik moet gewoon gaan doen!

Weet je waar je pas echt veel van leert? Gedachtes uitwisselen, praten met inspirerende mensen, start een blog, sta open voor kritiek, lanceer die app, geef die speech, ren die marathon, ga op je bek en sta weer op. Je moet ergens beginnen


Commentaires


bottom of page